Veri Filtreleme

Verileri Otomatik Filtrele

Otomatik filtreleme, çalışma sayfasından yalnızca bir listede görüntülemek istediğiniz öğeleri seçmenin en hızlı yoludur. Otomatik filtreleme özelliği, kullanıcıların bir listedeki öğeleri belirli bir kritere göre filtrelemesine olanak tanır. Metne, sayılara veya tarihlere göre filtreleyin.

Microsoft Excel’de otomatik filtreleme

Microsoft Excel’de otomatik filtreleme özelliğini etkinleştirmek için:

  1. Bir çalışma sayfasındaki başlık satırını tıklayın.
  2. itibarenVerimenü, seçfiltreve sonraOtomatik filtre.

Bir çalışma sayfasına otomatik filtre uyguladığınızda, sütun başlıklarının sağında filtre anahtarları (siyah oklar) görünür.

  1. Filtre seçeneklerinin listesini görmek için bir filtre okuna tıklayın.

Otomatik filtreleme seçeneklerinden bazıları şunlardır:

Seçenekler Açıklama
Herşey Listedeki tüm öğeleri bir kez göster.
Gelenek İçerir/içermez gibi filtre kriterlerini özelleştirin
Renge Göre Filtrele Doldurulmuş renge göre filtreler
Tarih Filtreleri Tarihteki farklı ölçütlere göre satırları filtreler
Sayı Filtreleri Karşılaştırma, ortalamalar ve İlk 10 gibi sayılar üzerinde farklı türde filtreler.
Metin Filtreleri Şununla başlar, şununla biter, içerir vb. gibi farklı filtreler:
Boşluklar/Boş Olmayanlar Bu filtreler Boş Metin Filtresi aracılığıyla uygulanabilir
Kullanıcılar, bu seçenekleri kullanarak çalışma sayfası verilerini Microsoft Excel’de manuel olarak filtreler.

Aspose.Cells ile otomatik filtre

Aspose.Cells bir sınıf sağlar,Çalışma kitabıBu bir Excel dosyasını temsil eder. buÇalışma kitabısınıf bir içerirÇalışma Sayfası KoleksiyonuExcel dosyasındaki her çalışma sayfasına erişim sağlar.

Bir çalışma sayfası şununla temsil edilir:Çalışma kağıdısınıf. buÇalışma kağıdıclass, çalışma sayfalarını yönetmek için çok çeşitli özellikler ve yöntemler sağlar. Bir otomatik filtre oluşturmak için,Otomatik filtremülkiyetiÇalışma kağıdısınıf. buOtomatik filtreözellik bir nesnedirOtomatik filtresağlayan sınıf,Menzilbaşlık satırını oluşturan hücre aralığını belirleme özelliği. Başlık satırı olan hücre aralığına bir otomatik filtre uygulanır.

Her çalışma sayfasında yalnızca bir filtre aralığı belirtebilirsiniz. Bu, Microsoft Excel ile sınırlıdır. Özel veri filtreleme için,Otomatik Filtre. Özel yöntem.

Aşağıda verilen örnekte, yukarıdaki bölümde Microsoft Excel kullanarak oluşturduğumuz aynı AutoFilter’ı Aspose.Cells kullanarak oluşturduk.

Farklı Filtre türleri

Aspose.Cells, Renk Filtresi, Tarih Filtresi, Sayı Filtresi, Metin Filtresi, Boş Filtreler ve Boş Filtre Yok gibi farklı filtre türlerini uygulamak için birden fazla seçenek sunar.

Dolgu Rengi

Aspose.Cells bir işlev sağlar[addFillColorFilter](https://reference.aspose.com/cells/java/com.aspose.cells/autofilter#addFillColorFilter(int,%20int,%20com.aspose.cells.CellsColor,%20com.aspose.cells.CellsColor)hücrelerin dolgu rengi özelliğine göre verileri filtrelemek için. Aşağıda verilen örnekte, renk filtreleme işlevini test etmek için sayfanın ilk sütununda farklı dolgu renkleri olan bir şablon dosyası kullanılmıştır. İşlevselliği kontrol etmek için aşağıdaki dosyalar indirilebilir.

  1. ColouredCells.xlsx
  2. FilteredColouredCells.xlsx
Tarih

Ocak 2018’de tarihleri olan tüm satırları filtrelemek gibi farklı türde tarih filtreleri uygulanabilir. Aşağıdaki örnek kod, bu filtreyi kullanarak gösterir.addDateFilter işlev. Bu işlevselliği test etmek için aşağıdaki dosyalar kullanılabilir.

  1. Tarih.xlsx
  2. FilteredDate.xlsx
Dinamik Tarih

Bazen, yıldan bağımsız olarak Ocak ayındaki tüm hücreler gibi bir tarihe göre dinamik filtreler gerekir. Bu durumda,Dinamik Filtre fonksiyonu aşağıdaki örnek kodda verildiği gibi kullanılır. Test için aşağıdaki dosyalar kullanılabilir.

  1. Tarih.xlsx
  2. FilteredDynamicDate.xlsx
Sayı

Belirli bir aralık arasında sayıya sahip hücrelerin seçilmesi gibi Aspose.Cells kullanılarak özel filtreler uygulanabilir. Aşağıdaki örnek, kullanımını göstermektedirgelenek() sayıları filtreleme işlevi. Örnek dosyalar aşağıdaki linklerden indirilebilir.

  1. Sayı.xlsx
  2. FilteredNumber.xlsx
Metin

Bir sütun metin içeriyorsa ve belirli bir metni içeren hücreler seçilecekse,filtre() fonksiyonu kullanılabilir. Aşağıdaki örnekte, şablon dosyası bir ülke listesi içermektedir ve belirli bir ülke adını içeren satır seçilecektir. Aşağıdaki kod, aşağıdaki örnek dosyaları kullanarak metnin filtrelenmesini gösterir.

  1. Metin.xlsx
  2. FilteredText.xlsx
Boşluklar

Bir sütun, birkaç hücre boş olacak şekilde metin içeriyorsa ve yalnızca boş hücrelerin bulunduğu satırları seçmek için filtre gerekiyorsa,maçBlanks() işlevi aşağıda gösterildiği gibi kullanılabilir. Örnek dosyalar aşağıdaki linklerden indirilebilir.

  1. Boş.xlsx
  2. FilteredBlank.xlsx
Boşluksuz

Herhangi bir metne sahip hücreler filtreleneceği zaman şunu kullanın:Boş Olmayanları Eşleştir aşağıda gösterildiği gibi filtre işlevi. Örnek dosyalar aşağıdaki linklerden indirilebilir.

  1. Boş.xlsx
  2. FilteredNonBlank.xlsx
İçeriği olan özel filtre

Excel, bazı belirli dizeleri içeren filtre satırları gibi özel filtreler sağlar. Bu özellik Aspose.Cells’de mevcuttur ve aşağıda örnek dosyadaki adların filtrelenmesiyle gösterilmektedir. Örnek dosyalar aşağıdaki linklerden indirilebilir.

  1. sourceSampleCountryNames.xlsx
  2. outSourseSampleCountryNames.xlsx
NotContains ile özel filtre

Excel, belirli bir dize içermeyen filtre satırları gibi özel filtreler sağlar. Bu özellik Aspose.Cells’de mevcuttur ve aşağıda verilen örnek dosyadaki adlar filtrelenerek aşağıda gösterilmiştir.

  1. sourceSampleCountryNames.xlsx.
BeginsWith ile özel filtre

Excel, belirli bir dizeyle başlayan filtre satırları gibi özel filtreler sağlar. Bu özellik Aspose.Cells’de mevcuttur ve aşağıda verilen örnek dosyadaki adlar filtrelenerek aşağıda gösterilmiştir.

  1. sourceSampleCountryNames.xlsx.
EndsWith ile özel filtre

Excel, belirli bir dizeyle biten filtre satırları gibi özel filtreler sağlar. Bu özellik Aspose.Cells’de mevcuttur ve aşağıda verilen örnek dosyadaki adlar filtrelenerek aşağıda gösterilmiştir.

  1. sourceSampleCountryNames.xlsx.

ileri konular